Novi Vinodolski info za turiste

PRONAĐI SMJEŠTAJ

U zaobalnom dijelu Rivijere, od Bakarca do Novog Vinodolskog pruža se plodna dolina VINODOL (Vallis vinearia), koja je u tom kamenitom i kraškom području, nekad bila većini stanovništva jedini izvor osnovnih životnih potreba.

Novi Vinodolski svojim geografskim i prostornim položajem, objektivno predstavlja turistički fenomen, koji bi se morao brzo preobraziti i izgraditi u ekskluzivno turističko središte, jer posjeduje čisto more, prikladne prostore za izgradnju hotela najviših kategorija, romantične horizonte što ih čine zelena polja, sure stijene, bjelogorične i crnogorične šume, a nadasve slikovita i razvedena obala, pa mlađe generacije nastoje da svome gradu i osiguraju takvu perspektivu i budućnost.

Novi Vinodolski stjecište je ceste koja iz Vinodola vodi prema moru, kao i cesta koja kroz područje visokih crnogoričnih šuma Kapele najkraćim putem preko Ogulina povezuje kontinentalna industrijska središta Hrvatske s morem. Jadranska turistička cesta spaja Novi Vinodolski preko Rijeke sa srednjom Europom i ostalim njezinim dijelovima a morskim putem, kako Primorac kaže, povezan je Novi Vinodolski s cijelim svijetom.

Izvor: TZ Novi Vinodolski
Vidi više

Komentari gostiju

Savršen
4.7
Ukupna ocjena gostiju

Atmosfera
4.6
Sigurnost
4.7

 • Vrlo dobar 3.8
  Obitelj
  31.8.2012.
  Ruzica Vinodola-Stari grad centar kulturna i gastronomska ponuda
  sto ljudi bacaju smece u zbunje i uz cestu
 • Natprosječan 4.2
  Obitelj
  14.8.2011.
  Cista voda.
  Kamenite plaze dok je u Crkvenici vec bolje.
 • Natprosječan 4.2
  Mateja
  Par Hrvatska
  29.6.2011.
  Lijepi grad
  Gostoljubivost mještana
  turistička ponuda
Google maps not loaded: (